Sunday, December 19, 2010

KEK BOLA

SALAM...

Kek bola? asal title entry kali ni kek bola?? Hehe actually aku nak story sikit pasal apa yang akan berlaku hari ni after asar karang.. Hari ni my nephew, irtiza da genap 3 tahun. eh eh silap ! bukan hari ni sepatutnya, but on last 15h disember. Oleh sebab 15hb jatuh pada hari bekerja, so my sister, angah decide nak celebrate on this weekend. Senang sikit kan. We dont need to rushing because of having a work..and also the guests can coming! That is most important actually..=)  Tapi tak banyak sangat guest yang angah invite. Just family kitorg dan kawan-kawan terdekat saja. Ye la bukan celebrate besar-besaran pun nak invite ramai-ramai kan. Kecil-kecilan dan beserdehana kan bagus. Hehe merepek sudah..


Cakap tentang birthday party ni, the main question yang bermain-main kat otak all the guests is menu right? Tapi tak tahu lah kalau orang lain tak macam tu. Kalau aku memang tu la the first question yang aku keep asking. Plus, I kan on diet. So kena lah ambil berat pasal makanan. Cewahhh.. hahahhahaha geli betul baca kan. Ok, menu for this birthday party are spaghetti bolognese and meatball, mee goreng basah, cocktail pudding, roti sosej salut tepung, nuggets tempura, and of course KEK BOLA ! hehe.. actually this is the first time angah buat kek bola. Before ni buat kek biasa-biasa je. I means decoration untuk kek.. Ni request dari irtiza. So nak tak nak angah try jugak buat. Jadi ke tak tu no 2 dia cakap. Pagi tadi bangun-bangun je aku tengok atas meja da siap pun kek bola tu. CANTIK !! memang jadi lah. Nanti malam karang aku upload gambar birthday party irtiza ni. Now nak tolong angah apa yang patut. =)


birthday boy..comot hehe !




p/s : buncit lah aku arini ! makanan berminyak banyak tu..tapi takpe sekali sekala.haha !

Friday, December 17, 2010

COME BACK :))

Hehe da lama sangat rasanya tak update blog ni..Last update on march. Now dah disember..hoho lama lama..Entah macam mana semalam tiba-tiba rasa nak blog walking. Tengok blog orang cantik-cantik. Tengok blog sendiri langsung takde ape yang menarik. No wonder lah followers pun 12 orang je..Hahaha. Pemalas nye aku ni. Actually bukan pemalas sangat tapi lack of ideas buat aku rasa langsung tak nak update. Bukak blog pun just nak usha blog orang lain.


Hari ni tak banyak keje pun kat office since da nak masuk new year kan. So customers dah tutup akaun masing-masing. So ni lah keje aku. Menaip entry yang aku sendiri pun tak pasti tentang apa. About my current life maybe. Pejam celik pejam celik dah nak hujung disember. But I'm still jobless. Interview pun tak banyak yang dipanggil. Honestly aku memang mengharapkan kerja yang dekat Gebeng tu. HR cakap end of disember resultnya. So tunggu saja lah. But if tak dapat, aku kena lah redha. Rezeki aku mungkin bukan di situ. Sedih tak terkata bila cakap tentang kerja ni. Belajar sikit punya susah. Bila dah grad, macam ni pulak jadi nya. Lagi sedih bila tengok most of my coursemates dah berkejaya. Dah boleh beli kereta sendiri dan macam-macam lagi. I'm always talk to myself..'' kenapa aku still tak dpat keje sampai sekarang. kenapa orang lain dah boleh bersenang-lenang. dah boleh senangkan their parents. but, aku masih di sini.. "  nak cakap aku tak apply kerja, dah banyak gila aku apply. nak cakap aku tak qualified, aku tengok orang yang takde apa-apa pun dah boleh kerja. Entah lah maybe ni dugaan untuk aku. But I wish I'm officially hired on next January. AMIN..


Cakap pasal hujung Disember ni buat aku rasa happy jugak kadang-kadang. This is because of ez. Dia cakap nak bawak aku pergi jalan-jalan. Nak bercuti dengan aku. Yay ! boleh lah aku release tension. Bukan orang dah bekerja je nak release tension tau. Orang yg jobless macam aku ni lagi lah tension. Tak nampak lagi masa depan macam mana. Tapi hati dah menggelodak nak kawin. LOL ! kalau lah ez baca entry ni tak tau lah respon dia macam mana. Dia bukan nak kawin muda-muda. Paling awal pun maybe 25. Orang lelaki kan. Bukan semua nak kawin muda. When they reach on level yang diorang rasa dah sampai masa nya baru lah diorang propose their girlfriend. Plus, banyak benda yang dia nak settlekan before kawin so that after married kitorang hidup senang. I wish everythings goes smoothly..


Dalam tak nak update tu tapi panjang jugak aku taip entry kali ni kan. hehe.. dah lama tak update kot !
Oh Oh big boss dah datang. macam bawak balik keje untuk aku je tu. ok lah nanti kalau rajin update lagi.



p/s : my cousin, azida got engaged on this 27. Happy for her ! my turn?? :))

Wednesday, March 31, 2010

ketensionan melanda

hidup tidak seindah yang dimimpikan.. sometimes terasa macam tidak adil tapi adil kah aku mengatakan semua itu tidak adil? aku hanya insan lemah yang menumpang di muka bumi yang terlalu indah ciptaanNya ini..tapi mampukah aku bertahan dengan semua ini? sehari demi sehari penyesalan datang bertubi tubi tanpa diundang..aku menaip entry ni ketika aku msg ngn ez..tiba2 dia msg cakap along dia baru lepas call. along call nak cakap sal mak *mak ez*..aku tanya kenapa dengan mak..aku tau ada something yang xkena. ez msg cakap jap lagi dia msg aku sebab dia tengah serabut..badan aku da seram sejuk ni..aku xmampu berkata apa-apa..hati aku lagi bertambah celaru..di saat ini aku sangat sedih. aku sebak gila. xmampu nak teruskan INSTRUMEN yg macam bangang tuh.aku tau mesti ada something sampai ez jadi serabut..
ya Allah aku mohon padaMu, selamatkan la mak..panjangkan lah umur dia..aku xsanggup melihat ez bersedih dan tak sanggup melihat penderitaan yang ditanggung oleh mak..
aku da tak tau nak tulis ape sebab kepala otak ni da terbang jauh fikir sal mak..


p/s : otak kusut masai fikir sal masalah yang nonstop datang melanda..

Sunday, March 14, 2010

dEstinasi tErakhir

ke mana hala tuju kami?

oh Tuhan andai dia adalah jodohku, kau dekatkanlah hatiku dan hatinya dan andai dia bukanlah

diciptakan untuk hidup bersamaku, kau jauhilah hatiku dan hatinya..

sesungguhnya sesuatu keadaan yang xmampu aku hadapi

adalah pengakhiran aku dan dia..

andai kami dapt bersama SYUKUR AL-HAMDULILLAH

dan sekiranya jodoh itu bukan buat kami

aku terima seadanya dan REDHA dgn ketentuan MU..

biarpun hati ini meraung sekuat kilat menyambar dan bergelora seperti

ombak tsunami yang menelan BANDAR ACHEH

namun apa dayaku jika itu sudah tertulis sejak azali lagi..

doa dan harapan sentiasa mengiringi perhubungan

KAMI..



jiwaku bergelora
dengar lagu nadia even xd kaitan pun.haha!

Monday, February 8, 2010

MUSE LIVE IN SINGAP0RE 2010

H0HO... excited sgt nak tulis entry ni even da 1 weeks berlalu..baru2 ni 3hb feb 2010 1 band

fr0m ENGLAND adakan live concert in SINGAPORE! wh0se that band???? MUSE!!!! muse

ok..i luv this band since f0rm 3.. oh oh.. especially lead vocal! MATTHEW BELLAMY..


he s0 awes0me! last 3 years dy0rg perform kt MALAYSIA tp x ada chance pun nak gi tgk dy0rg

perform.. search kat internet je la kan.. best nya if dapat jumpa dy0rg live kan! hopefully 1 day i

will.. here i upload 1 of lagu dy0rg yg dy0rg perf0rm kat spore..*HYSTERIA* n lagu ni aku

suka gila.. xpena b0san dgr dr dulu til n0w..but kinda serabut cket vide0 ni..

apa apa pun layan~~~


video



Saturday, February 6, 2010

pElamin anganKu mUsnah. huh!

kenapa x jadi?
kenapa?
kenapaaaaaaaaaaaaaaa????????
haihhhhh......
penat aku cari baju nak pakai...
xcted gila nk jumpa sc0olm8 yg da bape tahun xjumpa!
alih alih xjadi pulak kuar..
huhhhhh!!!!
tapi plan bertukar
KAMI akan berjumpa di KUANTAN *our homet0wn*
atau lebih specific jumpa kat BUKIT GAMBANG RESORT
yeaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!
miz uolls s0 muchhhhhhhhhh~~
xsabar. xsabar. xsabar!!!!
rasa nak l0mpat2 ni..
oK l0mpat kat sana nanti ye ECAh..:)









Thursday, January 28, 2010

mAma...kawen kAn aku!!!

ok disebabkan aku da lama x update bl0g even PELBAGAI peristiwa yg aku alami, s0....mlm ni aku nak tUlis 1 m0re thing yg da lama berlaku...xd la lama sgt...agak2 nak dkt 3 mgu jgk la.....pada 10hB 01 2010, my s!s.. NOR FADHILAH ABDULLAH SANI selamat dikawinkan with MAZARUL a.k.a ALONG....actly this is my last sis yg belum kawin....s0 n0w tinggal la aku KESEORANGAN yg belum pUnya teman SEKATIL..teman SETOILET...teman SEPINGGAN..teman SECAWAN n teman 4eva n eva.....yg ada skrg masih belum SAH tau! siapa kah gerangan teman aku yang belum sah lg 2????HOH0000000000000000000.....dats my BATISTA...hahahah.....batista la sangat...p0orah la ez oiiii....ok da banyak merepek kan...back t0 my topic...aku & JGP dilantik menjadi PENGAPIT....hahahah...pengapit yang xboleh diharap langsung!!!! peluh pengantin pun kami x lap kan n bagi dy0rg tisu n lap sendiri...betapa hapraknya pengapitmu ini wahai sang pengantin...WATEVA....asalkan majlis 2 selesai dilakukan and dy0rg pun da bahagia setelah lama menunggu J0DOH kan....ok t0 ila & along, org doakan kamu kamu bahagia 4eva & eva..AMin...