Sunday, December 19, 2010

KEK BOLA

SALAM...

Kek bola? asal title entry kali ni kek bola?? Hehe actually aku nak story sikit pasal apa yang akan berlaku hari ni after asar karang.. Hari ni my nephew, irtiza da genap 3 tahun. eh eh silap ! bukan hari ni sepatutnya, but on last 15h disember. Oleh sebab 15hb jatuh pada hari bekerja, so my sister, angah decide nak celebrate on this weekend. Senang sikit kan. We dont need to rushing because of having a work..and also the guests can coming! That is most important actually..=)  Tapi tak banyak sangat guest yang angah invite. Just family kitorg dan kawan-kawan terdekat saja. Ye la bukan celebrate besar-besaran pun nak invite ramai-ramai kan. Kecil-kecilan dan beserdehana kan bagus. Hehe merepek sudah..


Cakap tentang birthday party ni, the main question yang bermain-main kat otak all the guests is menu right? Tapi tak tahu lah kalau orang lain tak macam tu. Kalau aku memang tu la the first question yang aku keep asking. Plus, I kan on diet. So kena lah ambil berat pasal makanan. Cewahhh.. hahahhahaha geli betul baca kan. Ok, menu for this birthday party are spaghetti bolognese and meatball, mee goreng basah, cocktail pudding, roti sosej salut tepung, nuggets tempura, and of course KEK BOLA ! hehe.. actually this is the first time angah buat kek bola. Before ni buat kek biasa-biasa je. I means decoration untuk kek.. Ni request dari irtiza. So nak tak nak angah try jugak buat. Jadi ke tak tu no 2 dia cakap. Pagi tadi bangun-bangun je aku tengok atas meja da siap pun kek bola tu. CANTIK !! memang jadi lah. Nanti malam karang aku upload gambar birthday party irtiza ni. Now nak tolong angah apa yang patut. =)


birthday boy..comot hehe !




p/s : buncit lah aku arini ! makanan berminyak banyak tu..tapi takpe sekali sekala.haha !

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete